Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из спорта

Уручене награде у акцији „Медаља Лајоша Вермеша”

24.02.2017.

Данас су уручене награде у акцији „Медаља Лајоша Вермеша”, кроз коју се промовишу најбољи спортисти Суботице. Овим чином окончана је једанаеста сезона акције јединствене по начину гласања: 30 чланова жирија, састављеног од новинара, спортских радника и тренера, кроз странице медијског партнера акције „Суботичких новина”, јавно је изнело свој суд о резултатима спортиста и спортских клубова, овога пута за 2016. годину.

10858_1.jpg
Најбољи спортиста у 2016. годину је Давор Штефанек, рвач Спартака. Вермешове медаље добили су и Тамаш Кајдочи, из Клуба дизача тегова Спартак, као и Мартин Мачковић, члан Веслачког клуба Палић. Вермешову медаљу за најбољи клуб добио је Клуб дизача тегова Спартак, а медаљу за подвиг године Лука Андрашић, млади стонотенисер Спартака.

Признања у виду Вермешових плакета добили су спортисти и спортисткиње који су остварили пласман од четвртог до десетог места: Јована Илић (IV), Леона Рогић (V), Новак Савић (VI), Веселин Јелић (VII), Алегра Пољак (VIII), Кристијан Јухас (IX), Никола Мирковић (X) и Габор Сагмајстер (X).

Свечаној додели признања присуствовао је Немања Симовић, члан Градског већа задужен за спорт и омладину, који је истакао да је 2016. била година добрих резултата за суботичке спортисте.

– Поред олимпијског шампиона Штефанека, Суботица је прошле године имала и вицешампиона из Бразила, али и прваке Европе и света. Да би се и даље постизали такви резултати, потребно је континуирано улагање у спорт. Када је, крајем јуна 2016. године, конституисана нова градска власт рекли смо да би, што се спорта тиче, требало да се реализују четири важна пројекта. Први, везан за покривање базена у Дудовој шуми новим балоном, одавно је завршен. Други и трећи пројекат односе се на постављање рефлектора и изградњу атлетске стазе на Градском стадиону, а четврти на покривање Градског клизалишта – подсетио је Немања Симовић.

 10858_2.jpg

На Градском стадиону, додао је, у току је фаза постављања рефлектора и електричних инсталација, док су за нову атлетску стазу, чија ће се изградња реализовати кроз сарадњу Града Суботице, Покрајине и Атлетског савеза Србије, поред готовог пројекта обезбеђена и средства.

– Преостаје нам да испунимо и вишедеценијску жељу љубитеља зимских спортова везану за покривање клизалишта. Улагања у инфраструктуру, уз повећање буџета намењеног спорту, сигурно ће значајно помоћи нашим спортистима да постижу још боље резултате – нагласио је Симовић.

Ова акција Спортско-рекреативног удружења „Вермеш 1860” подржана је од стране Града Суботице, а медијски партнер су „Суботичке новине”.

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>