Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
Актуелности

Поклони за прву бебу рођену у 2017. години

13.02.2017.

Председник Скупштине града Суботице, Тивадар Бунфорд, посетио је данас прву бебу рођену у 2017. години у нашем граду – Јану Галетин, рођену 1. јануара, у 8.50 часова, у породилишту суботичке Опште болнице. Председник Бунфорд је, у име градоначелника Суботице Богдана Лабана и своје име, честитао родитељима прворођене бебе на принови, пожелео им добро здравље и пуно среће, и Јаниној мајци Јелени предао цвеће и пригодне поклоне. Градоначелник је, у име Града Суботице, за прву бебу рођену у овој години определио 50.000 динара и та средства уплаћена су на жиро-рачун Јелене Галетин.

10832_1.jpg 

Супружници Јелена (26) и Небојша Галетин (28) захвалили су се председнику Тивадару Бунфорду и градоначелнику Богдану Лабану на поклонима и издвојеним средствима за њиховог ћерку. Јелена је рекла да је беба била тешка 3.210 грама и дугачка 51 центиметар и да је порођај протекао у најбољем реду.

– Јана је наше прво дете. Срећни смо због принове, али и чињенице да је наша Јана, као прворођена беба у овој години, одмах по рођењу постала позната. О њој се већ писало и поносни смо на то. Захвални смо граду Суботици на новчаној подршци која је уплаћена на мој рачун. То нам, наравно, много значи, пошто је за бебе све скупо, а највише новца троши се на пелене. Зато смо одлучили да део ових средстава потрошимо, а један део сачувамо за касније, јер је то, ипак, поклон за Јану – нагласила је пресрећна мајка Јелена.

10832_2.jpg 

Првог јануара ове године принову је добио још један брачни пар из нашег града: Горица Милановић и Горан Влаховић. Горица се породила у 10.40 часова у породилишту суботичке Опште болнице и на свет донела здраву бебу, Невену Влаховић, тешку 3.400 грама и дугачку 51 центиметар.   

Током 2015. године, у породилишту суботичке Опште болнице рођене су 1364 бебе – 687 дечака и 677 девојчица.

У 2016. години укупно је рођено 1.407 беба – 721 дечак и 686 девојчица.

У периоду од 1. јануара до 13. фебруара 2017. године, у породилишту Опште болнице рођене су 193 бебе – 93 дечака и 100 девојчица.     

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Рођени, венчани и преминули
Узми рачун и победи
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја