Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из образовања

Представљени пројекти Удружења „Млади и игра“

09.12.2016.

Пројекти „Суботичке инкунабуле“, „Органско, а наше“ и „Корак ка култури“, Удружења „Млади и игра“, који су прошле и ове године суфунансирани из градског буџета представљени су данас у Медија-центру Градске куће. Пројекти су имали за циљ да подстакну ученички истраживачки дух, а обухватили су како ученике тако и наставнике.

10694_1.jpg

Члан Градског већа задужена за област образовања, Наташа Алексић, истакла је да Град Суботица подржава пројекте цивилног сектора, поготово оне који се односе на неформално образовање.

– Неформално образовање подстиче унапређење предузетничких способности и вештина код младих, неговање вршњачког образовања, стварање лидерских позиција у групи. Град је, управо због значаја неформалног образовања, суфинансирао реализацију пројеката Удружења ‘Млади и игра’ – навела је, између осталог, Наташа Алексић.

Представљајући пројекте, председница Удружења „Млади и игра“, Миланка Станкић, изразила је задовољство што је пројекат „Суботичке инкунабуле“ био изузетно инспиративан за учеснике.

– Захваљујући учешћу у том пројекту ми смо добили трећу државну награду на конкурсу учитеља Србије где се оно што се сазнало на том пројекту претворило у образовну праксу  у редовном наставном процесу тако да смо спојили неформално и формално – нагласила је Миланка Станкић.

У оквиру пројекта „Корак ка култури“ учесници су ове године били у Будимпешти како би обележили 190 година постојања Матице српске.

– Пројекат ‘Органско, а наше’ има значај у подизању еколошке свести. Сви  учесници у нашим пројектима су углавном млади људи који по завршетку школе  бивају мали предузетници, бивају лидери у својим тимовима, а већ имају искуства која стичу на један чињеница је занимљивији начин од онога које се стиче у учионици – рекла је Миланка Станкић.

Imunizacija

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАНовогодишњи концерт Суботичког симфонијског оркестраМедија-центар и ПротоколЛокални тим за борбу против трговине људимаКОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицама

Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
Градско правобранилаштво
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ

Укидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја