Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из образовања

Обележен Дан ОШ „Владимир Назор“ у Ђурђину

29.11.2016.

Пригодним програмом који су припремили ученици, данас је, у Ђурђину, обележен Дан Основне школе „Владимир Назор“. Поред ђака и запослених у школи, свечаности су присуствовали и родитељи ученика, као и члан Градског већа задужена за образовање Наташа Алексић која је у име града Суботице ученицима, учитељима, наставницима, професорима и запосленом помоћном особљу честитала Дан Школе и пожелела им пуно успеха у даљем раду.

10664_1.jpg

У оквиру програма који је припремљен поводом Дана Школе Дијана Орчић и Јосипа Дулић рецитовале су песме Владимира Назора, а чланови Хрватског култуно-просветног друштва „Ђурђин“ уз кореографкињу Тамару Орчић одиграли су „Међумурске игре“.

Присутни су великим аплаузом поздравили и фолклораше нижих разреда који су извели игре из Међумурја „Лепе наше сенокосе“, након чега је хор отпевао песму из Загорја „Све птичице запевале“. Александар Сарић је рецитовао песму Владимира Петковића Диса, ученице првог и четвртог разреда отпевале су песму „Пред Сенкином кућом“, док су Сандра Војнић Пурчар и Стефан Мутић извели скеч „Ћошак у слободно време“.

Директорка школе, Љиљана Дулић, свима се захвалила што су дошли и увеличали Дан Школе, а посебно је поздравила Наташу Алексић. Писмо честитке стигло је и од покрајински секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине ‒ националне заједнице, Михаља Њилаша.

Премијерно је приказан и спот „Моје село Ђурђин“ који је израдила школа уз подршку ресорног покрајинског секретеријата, а глумци у споту су ученици и становници Ђурђина.

Школа је основана 1878. године, а нова зграда са пет учионица изграђена је 1952. године. Кабинетска настава се данас одвија на два језика, на српском и хрватском у 12 одељења и има око 40 запослених. У оквиру школе налази се вртић, тако да су и та деца укључена у све школске активности. Школу похађа око 150 ђака.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података