Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Вести

Обележен Европски дан особа са аутизмом

03.10.2016.

Поводом Европског дана аутизма, Градско удружење за помоћ особама са аутизмом Суботица је, у просторијама „Кућа иза дуге”, организовало акцију „Маштом и пријатељством дохватимо дугу”. Акцији, у оквиру које су организоване креативне радионице на којима су учествовала деца из неколико суботичких основних школа, придружили су се чланови Градског већа града Суботице задужени за област образовања и област социјалне заштите и здравства, Наташа Алексић и Илија Ђукановић.

10552_1.jpg

Председница Градског удружење за помоћ особама са аутизмом у Суботици Сузана Скенеровић је, тим поводом, казала да је 5. октобар Европски дан особа са аутизмом и да је ово пета година постојања „Куће иза дуге” која окупља око 25 породица.

- Захваљујући јавним радовима током лета смо имали дневни боравак од 9 до 15 часова.У склопу Европског дана особа са аутизмом одржаћемо и један округли сто на тему ’Проблеми услуге социјалне заштите’, где ћемо акценат ставити на личног пратиоца за дете. Најбољи пример услуге личног пратиоца за особе са инвалидитетом у оквиру једног удружења имамо у Београду који, иначе, финансира чак 310 личних пратиоца. Желимо да доведемо људе из Београда да нам објасне како је то код њих решено и да то применимо и у Суботици – истакла је Сузана Скендеровић.

Илија Ђукановић је рекао да је веома битно што у нашем граду имамо једно овакво удружење и додао да ће локална самоуправа, у складу са могућностима, и даље помагати рад и активности Градског удружењу за помоћ особама са аутизмом. Град Суботица је, подсетио је, за ово удружење које се бави друштвено-хуманитарним радом ове године обезбедио средства у износу од 384.000 динара.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја