Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Обележен Европски дан особа са аутизмом

03.10.2016.

Поводом Европског дана аутизма, Градско удружење за помоћ особама са аутизмом Суботица је, у просторијама „Кућа иза дуге”, организовало акцију „Маштом и пријатељством дохватимо дугу”. Акцији, у оквиру које су организоване креативне радионице на којима су учествовала деца из неколико суботичких основних школа, придружили су се чланови Градског већа града Суботице задужени за област образовања и област социјалне заштите и здравства, Наташа Алексић и Илија Ђукановић.

10552_1.jpg

Председница Градског удружење за помоћ особама са аутизмом у Суботици Сузана Скенеровић је, тим поводом, казала да је 5. октобар Европски дан особа са аутизмом и да је ово пета година постојања „Куће иза дуге” која окупља око 25 породица.

- Захваљујући јавним радовима током лета смо имали дневни боравак од 9 до 15 часова.У склопу Европског дана особа са аутизмом одржаћемо и један округли сто на тему ’Проблеми услуге социјалне заштите’, где ћемо акценат ставити на личног пратиоца за дете. Најбољи пример услуге личног пратиоца за особе са инвалидитетом у оквиру једног удружења имамо у Београду који, иначе, финансира чак 310 личних пратиоца. Желимо да доведемо људе из Београда да нам објасне како је то код њих решено и да то применимо и у Суботици – истакла је Сузана Скендеровић.

Илија Ђукановић је рекао да је веома битно што у нашем граду имамо једно овакво удружење и додао да ће локална самоуправа, у складу са могућностима, и даље помагати рад и активности Градског удружењу за помоћ особама са аутизмом. Град Суботица је, подсетио је, за ово удружење које се бави друштвено-хуманитарним радом ове године обезбедио средства у износу од 384.000 динара.

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА

Медија-центар и Протокол

Јавни позив за расправу о буџету за 2021. годину
Локални тим за борбу против трговине људима
 
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Е-мејл за пријем електронских фактура
Плаћање картицама
Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
Градско правобранилаштво
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ

Укидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја