Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Вести

Дан старих у Колу српских сестара

01.10.2016.

Поводом Међународног дана старијих особа, 1. октобра, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, и члан Градског већа града Суботице задужен за област социјалне заштите и здравства, Илија Ђукановић, посетили су данас Коло српских сестара, хуманитарну организацију која, поред Геронтолошког центра и „Каритаса“, пружа професионалну помоћ најстаријим грађанима Суботице.

10551_1.jpg

- За нас је значајно и да монопол нема само једна организација, већ да сви грађани који поседују лиценцу и испуњавају потребне услове могу да се баве овом делатношћу. Коло српских сестара тиме се бави племенито и предано, на понос свих нас. Лако је седети у канцеларији и правити планове, а треба имати храброст изаћи на терен, обилазити и помагати старијима и немоћнима - нагласио је Ненад Иванишевић, и додао да ће Влада и ресорно министарство и даље помагати рад удружења попут Кола српских сестара.

Коло српских сестара у Суботици професионално пружа услугу помоћи и неге у кући од средине маја ове године. Након конкурса за финансирање или суфинансирање програма и пројеката у области друштвеног и хуманитарног рада - услуга помоћи у кући и неге у кући на територији града Суботице за 2016. годину, Колу српских сестара су за пројекат Хуманитарни рад - пружање услуге помоћи у кући старачким и самачким сеоским домаћинствима на територији Стари Жедник и Нови Жедник, Горњи Таванкут и Доњи Таванкут, из градског буџета додељена средства у износу од 900.000 динара.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја