LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Europe for Citizens
Projekat Balkan i Evropa zajedno
Вести

Радни састанак са представницима братског града Сегедина

09.08.2016.

Заменик градоначелника Суботице Тимеа Хорват, члан Градског већа задужен за област привреде Акош Ујхељи и представник Канцеларије за локални економски развој Ерика Кудлик, састали су се данас, у Градској кући, са делегацијом града Сегедина коју су чинили заменик градоначелника Шандор Нађ и референт за међународну сарадњу др Тибор Пап. Циљ радног састанка, организованог на иницијативу представника града Сегедина, био је међусобно упознавање и договор везан за наставак пет деценија дуге, плодне и непрекидне сарадње између ова два братска града.

10465_1.jpg

Саговорници су констатовали да се одлична сарадња Суботице и Сегедина одвија на протоколарном и оперативном нивоу, о чему сведоче успешно реализовани пројекти као и пројектне идеје које су делом раније постојале, а идентификоване су и нове.

На састанку је сачињен својеврсни „инвентар“ пројектних идеја, а донет је и закључак о смерницама даље оперативне сарадње у припреми за очекиване међународне расписе у наредном периоду.

Сарадња ће се наставити детаљном разрадом наведених тема.

Суботица и Сегедин су, 3. октобра 2003. године, закључили Споразум о сарадњи братских градова, након што су обе стране прегледале споразум братских градова потписан 17. јуна 1966. године, и потом сложиле у оцени да су односи успостављени пре више деценија за оба града били корисни и плодотворни.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Председнички избори
Informator
Наручивање докумената
Инвестирајте У Суботици
Локална пореска администрација
Informator
Дубра управа
Стратегија развоја