Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Вести из спорта

Пријем за Сретена Дамњановића

01.06.2016.

Градоначелник Суботице Јене Маглаи и члан Градског већа задужен за спорт, омладину и туризам, Вјекослав Острогонац, примили су данас, у Градској кући, Сретена Дамњановића, светског и европског првака у рвању и, касније, веома успешног тренера, коме је 26. маја 2016. године, на традиционалној свецаности у Дому Народне скупштине у Београду уручена Мајска награда награда за животно дело коју додељује Спортски савез Србије. Ово је друга Дамњановићева Мајска награда, прву је добио 1972. године, као активни такмичар.

10184_1.jpg

Маглаи и Острогонац су честитали Дамјановићу на престижном признању и пожелели му добро здравље и успешан наставак спортске каријере као тренеру,

Изузетно ми прија ово признање које сам добио за животно дело на државном нивоу, истакао је Дамњановић, и додао да је током своје спортске каријере постигао одличне резултате што, како је рекао, људи знају да поштују и цене.

– Већ сам добио Мајску награду, али као спортиста, 1972. године. Ово је ипак признање за мој целокупан допринос у рвању. Ја, нажалост, не знам да се радујем, нисам показивао то ни када сам био првак света, а тако је и данас, када неки од мојих рвача освоје велико такмичење – искрен је Дамњановић.

Поред Сретена Дамњановића, Мајску награду за животно дело добио је и Милун Делић (џудо).

Селектор омладинске фудбалске селекције Србије која је на Новом Зеланду постала првак света Вељко Пауновић, трофејни ватерполиста Слободан Никић, капитен одбојкашица Маја Огњеновић и стрелац Дамир Микец добитници су овогодишњих Мајских награда које додељује Спортски савез Србије.

Овогодишњи лауреати су и стрелац Дамир Микец и председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић, док су најбољи тренери селектор кик бокс репрезентације Небојша Милошевић и одбојкашки стручњак Зоран Гајић.

Меду овогодишним лауретатима су и Спортски савез Врбас, Спортски савез Нова Варош,  Куглашки савез Србије, најбољи српски спортиста са инвалидитетом Милош Зарић, Александар Коновалов у неолимпијском спорту и Ивана Јандрић, у самбоу.

10184_2.jpg

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја