Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Exchange 5
Вести из спорта

Пријем за футсалере Техничке школе „Иван Сарић”

14.04.2016.

Члан Градског већа задужен за спорт, омладину и туризам Вјекослав Острогонац примио је данас, у Плавој сали Градске куће, футсалере Техничке школе „Иван Сарић” који су представљали Србију на тек минулом Светском футсал првенству средњих школа, одржаном од 3. до 10. априла 2016. године у Поречу (Хрватска), на којем су у коначном поретку заузели 12. место у конкуренцији 23 екипе из 22 државе света.

10089_1.jpg

Уз констатацију да су пласманом на Светско првенство средњих школа у футсалу већ направили изузетан успех и честитке што су на овом првенству у сваком мечу достојно репрезентовали своју школу, град  и државу, Острогонац је навео да се током последње две године скоро удвостручио број деце која се баве спортом у школама, што је, како је рекао, заслуга људи који раде у школском спорту и професора и наставника који анимирају ученике.

- Међу приоритетима усвојеног Програма развоја спорта града Суботице за период од 2015. до 2018. године је и школски спорт и укључивање што већег броја ученика у бесплатне програме школског спорта у оквиру школских секција и ваннаставних спортских активности. Наша жеља је да сви млади људи који се баве спортом стасају у врхунске спортисте и добре људе - истакао је Вјекослав Острогонац, пожелевши истовремено футсалерима и њиховим професорима физичког васпитања, Небојши Брешћанском и Срђану Дакићу, добар пласман на десетим по реду Олимпијским играма ученика основних и средњих школа Србије које ће се одржати у Врању, од 9 до 17. маја 2016. године

Футсалери Техничке школе „Иван Сарић” су на СП у Поречу остварили три победе и пет пораза. На старту шампионата савладали су вршњаке из Мађарске, а након пораза од Португала (6:1), Аустрије (8:2) и Бразила (11:0), савладали су Италију (3:1). Са четврте позиције су, у борби за пласман од 9. до 15. места, победили Хрватску (6:5), а затим изгубили од Португала (на пенале) и Кипра (1:0).

У мечу за титулу шампиона Бразил је савладао прошлогодишњег шампиона Иран (6:0), а треће место је освојила друга екипа Хрватске која је била боља од Холандије (1:0). На СП учествовале су 23 екипе, а Хрватска је наступила са два тима.
Боје Техничке школе „Иван Сарић”, града Суботице и наше земље на Светском футсал првенству средњих школа бранили су: Марјан Николић, Богдан Стаменковић, Александар Поповић, Растко Ђуровић, Војислав Станаћев, Жарко Стевановић, Лука Павловић, Александар Бабић, Давид Пеић Гавран, Мића Дошлов и Лука Ђуровић.

У име Савеза за школски спорт и педагоге физичке културе града Суботице на срдачном пријему и подршци футсалерима Техничке школе „Иван Сарић“ захвалио се професор физичког васпитања Синиша Репија.


КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја