Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из културе

Успешан наступ тамбурашког оркестра Гимназије на „Данима Балкана” у Минхену

24.03.2016.

Тамбурашки оркестар Гимназије „Светозар Марковић“ успешно је представио своју школу, Суботицу и Србију на традиционалном, десетом по реду фестивалу „Дани Балкана“, одржаном од 26. фебруара до 12. марта 2016. године у Минхену. На манифестацији на којој уметници кроз изложбе, фотографије, филмове, музику и фолклор представљају културну разноликост југоисточног дела Европе, млади  тамбураши су се представили композицијама народне и класичне музике, као и сплетом војвођанских нумера које су изводили заједно са вокалном солисткињом Тамаром Бабић.

10031_1.jpg

Чедо Хајдер, координатор програма и сарадње Суботице и Минхена, и Слободан Чампраг, директор Гимназије „Светозар Марковић”, сматрају да су гимназијалци показали висок ниво професионализма и да су понашањем и наступима у „Литературхаусу“ (дому књижевности) и чувеној „Гастеиг” концертној дворани у центру Минхена одушевили госте, због чега су сигурни да ће ускоро уследити позив за ново гостовање.

Ученици су због реакције публике и бројних честитки уверени да су одушевили домаћине и освојили фестивал тамбуром. Радује их што су доказали да је тамбура универзални инструмент, односно да није инструмент локалног и војвођанског карактера и само за народну музику него и за остале музичке жанрове.

- Наступили смо са 20 нумера у три блока и то су биле народне композиције, кола и игре из Бачке, затим класичне и светски познати инструментали попут ’Ларине песме’ и у трећем блоку смо пратили Тамару Бабић која је певала песме Звонка Богдана - казао је, између осталог, Урош Манојловић, шеф тамбурашког оркестра Гимназије „Светозар Марковић”.

Уз подсећање да успешна сарадња између Суботице и Минхена траје већ 12 година и да су до сада заједничким снагама реализовани бројни пројекти из области привреде, културе, образовања и хуманитарног рада, Чедо Хајдер је најавио да ће, у оквиру те сарадње, наш град 27. априла бити домаћин презентације књиге посвећене изворној народној уметности у техници сламе коју је кустос минхенског музеја превео на четири светска језика.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIАНКЕТА КОРИСНИКА ТАКСИ ПРЕВОЗАImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података