Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Konkursi i oglasi

Održana je Partnerska skupština

08.11.2011.

U Velikoj većnici Gradske kuće 8. novembra 2011. godine održana je Partnerska skupština na kojoj su, u cilju uključivanja u izradu Strategije lokalnog održivog razvoja (SLOR) Grada Subotice za period od 2012. do 2021. godine, pored odbornika prisustvovali i predstavnici republičkih i pokrajinskih organa vlasti, nacionalnih i verskih zajednica, mesnih zajednica, obrazovnih, zdravstvenih i kulturnih institucija, organizacija, udruženja, javnih i javnih komunalnih preduzeća, privrednih i poljoprivrednih asocijacija-subjekata, finansijskih institucija, nevladinih organizacija, sportskih i omladinskih organizacija i medija. Predsednik Skupštine Grada, Slavko Parać, rekao je da Partnerska skupština ujedinjuje sve javne i privatne zainteresovane strane koje žive i rade na teritoriji grada Subotice i da je participacija i razvijanje partnerstva ključan deo procesa direktno povezan sa učešćem, jednom od najznačajnijih strana procesa strateškog planiranja.

Imajući u vidu da ističe period važenja postojećih sektorskih strateških dokumenata, trebalo je doneti Odluku o pokretanju procesa izrade SLOR-a za period od 2012. do 2021. godine, rekao je gradonačelnik Subotice Saša Vučinić. Nakon donošenja odluke i imenovanja radnih tela započeta je izrada strateškog dokumenta i napomenuto je da je metodologija izrade strateškog plana zasnovana na participativnom pristupu, uključivanjem lokalnih partnera od značaja za razvoj grada, kroz formiranje tri tematske radne grupe: ekonomski razvoj, društveni razvoj i zaštita životne sredine.

Posle održane Partnerske skupštine, sledeći korak je bio sastanak sa radnim grupama, koji je bio organizovan i održan 28. novembra 2011. godine, u Subotici, na Otvorenom univerzitetu. Grupa za ekonomski razvoj je imala 24 učesnika, grupa za društveni razvoj 28, a grupa za zaštitu životne sredine 30 učesnika. Grupe su formirane na osnovu Partnerske skupštine za izradu Strategije lokalnog održivog razvoja (SLOR). Na sastanku je urađena SWOT analiza (S-snage, W-slabosti, O-mogućnosti, T-pretnje) i opis vizije našeg grada.

Tim za izradu SLOR trenutno radi na:
- rangiranju stavki unutar SWOT analize po redosledu važnosti
- koncipiranju vizije u tekst - jedne zajedničke za sve oblasti
- definisanju predloga strateških ciljeva-prioriteta po oblastima

Planira se da se 16. decembra 2011. godine, na Otvorenom univerzitetu, organizuje nastavak sastanaka radnih grupa, u cilju finalizacije gore navedenih dokumenata.

Predlog plana rada sastanaka je sledeći:
10:00-11:00 Radna grupa za Ekonomski razvoj
11:30-12:30 Radna grupa za Društveni razvoj
13:00-14:00 Radna grupa za Zaštitu životne sredine

Svi zainteresovani se mogu prijaviti za rad u tematskim grupama popunjavanjem prijavnog formulara koji je dostupan na ovoj stranici (videti gore).

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop