Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Konkursi i oglasi

Strategija lokalnog održivog razvoja Grada Subotice za period 2012-2021. godine

04.11.2011.

Skupština grada Subotice, na 25. sednici, održanoj 15. juna 2011. godine, donela je odluku o pokretanju procesa izrade Strategije lokalnog održivog razvoja Grada Subotice za period 2012-2021. godine.

Grad Subotica je u maju izabran za dobijanje ekspertsko-tehničke podrške za izradu strategija održivog razvoja u okviru projekta Exchange 3, koju sprovodi Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) uz tehničku podršku Centra za planiranje, a program finansira Evropska unija. Opšti cilj programa EXCHANGE 3 je da doprinese jačanju kapaciteta lokalnih samouprava u Srbiji za dalje učešće u procesu decentralizacije u skladu sa standardima Evropske unije. Posebni ciljevi programa razvijeni su na nivou pet komponenti programa: podrška opštinama u izradi strategija održivog razvoja (SLOR) i pripremi infrastrukturnih projekata (SLAP informacioni sistem); podrška gradovima i opštinama u procesu unapređenja rada opštinskih finansija i uvođenje programskog (višegodišnjeg) budžetiranja; jačanje uloge SKGO kao koordinatora i organizacija obuka za lokalne samouprave; uspešno sprovođenje EXCHANGE 3 grant šeme kroz dva poziva za podnošenje projekata i podrška procesu programiranja donatorske pomoći u oblasti razvoja lokalnih zajednica.

Za pripremu, operacionalizaciju aktivnosti izrade, odnosno praćenje procesa izrade Strategije, gradonačelnik, kao koordinator programa, imenovao je tim za izradu koji čine tri radne grupe: ekonomski razvoj, zaštita životne sredine i društveni razvoj. Zadatak tima za izradu SLOR-a je organizovanje i učešce u izradi predloga objedinjenog strateškog plana održivog razvoja, priprema liste zainteresovanih strana u cilju pune i široke participacije u aktivnostima definisanja SLOR-a, pružanje informacija o toku aktivnosti svim učesnicima direktnim putem i putem lokalnih medija, kao i efikasno povezivanje svih tela i organizacija uključenih u program.

Za pokretanje i monitoring, odnosno praćenje procesa izrade Strategije lokalnog održivog razvoja Grada Subotice za period 2012-2021. godine, u julu je imenovan i koordinacioni tim. Prva pripremna sednica, gde je program prezentovan širem krugu lokalne zajednice, održana je 3. oktobra 2011. godine. Sledeći korak je organizovanje partnerske Skupštine, koja će se održati 8. novembra 2011. godine u Velikoj većnici Gradske kuće, sa početkom u 10 časova. Poziv za sednicu partnerske Skupštine i prijavni list za učešće u procesu izrade Strategije održivog razvoja Grada Subotice možete preuzeti ovde:

Ukoliko Vam budu potrebne dodatane informacije u vezi sa procesom izrade Strategije, kontaktirajte Kancelariju za lokalni ekonomski razvoj telefonom na broj 024/626-876 ili elektronskim putem: ler@subotica.rs

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop