Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5

OPTI-BIKE 2 – HUSRB/1903/21/0098

Назив пројекта: Оптимизација саобраћаја у пограничној зони изградњом бициклистичких стаза – ОПТИ БИКЕ 2

Идентификациони број пројекта: ХУСРБ/1903/21/0098

Водећи корисник: Град Суботица

Партнер на пројекту: Локална самоуправа града Томпа (Мађарска)

Пројектни циљеви: Изградња бициклистичких стаза и подстицање прекограничног промета

Датум почетка пројекта: 1.11.2020.

Датум завршетка пројекта: 30.04.2022.

Укупан буџет пројекта: 456.206,71 ЕУР

Донација за Суботицу: 197 605,87 ЕУР

У оквиру пројекта на српској страни изградиће се следећа бициклистичка стаза:
1.500 м: у улици Бориса Кидрича у Хајдукову и у улици Сегедински пут у Бачким Виноградима

Очекивани резултати пројекта:
1. Изграђене бициклистичке стазе
2. Директно повезивање насеља у пограничном појасу (Томпа, Палић, Бачки Виногради)
3. Безбедно одвијање саобраћаја бициклом
4. Заштита животне средине (смањење емисије ЦО2)
5. Одрживи развој
6. Развој прекограничне сарадње
7. Промоција здравог начина живота
8. Промоција циклотуризма

Контакт информације:
Град Суботица
Трг слободе 1
Контакт особа: Андреа Кикић
Е-маил: ler@subotica.rs
Тел.: 024 626 745

Саопштење за медије

 

Савремени развојни пројекат наше регије у служби бициклиста је пројекат ОПТИ-БИКЕ 2, који је подржан у оквиру трећег конкурса Интеррег-ИПА Програма прекограничне сарадње Мађарска-Србија (HUSRB/1903/21/0098). Главни циљ пројекта је оптимизација саобраћаја у пограничној зони планирањем и изградњом бициклистичких стаза, а важан је начин афирмације бициклистичког саобраћаја да тај вид саобраћаја буде не само омиљена већ и безбедна алтернатива у саобраћају за све. Такође, ова инвестиција доприноси и превенцији саобраћајних незгода, а самим тим и повећању безбедности у саобраћају, повећању броја туриста који саобраћају бициклом, као и јачању свести о здравом начину живота и еколошком приступу.

ОПТИ-БИКЕ 2 је наставак већ успешно реализованог ИПА пројекта чији су главни корисници локална самоуправа Града Суботице, док је мађарски партнер локална самоуправа Града Томпе. Захваљујући финансијској подршци ЕУ, у оквиру овог пројекта биће изграђена бициклистичка стаза у Хајдукову од Улице Бориса Кидрича у правцу Бачких Винограда у дужини од 1500 м, а на подручју града Томпа, уз Главни пут бр. 53, у дужини од 493,44 метара.

 

Данас су оцењене понуде достављене на јавни позив за извођење грађевинских радова. Комисија за јавне набавке је прегледала и оценила пристигле понуде у складу са прописима ЕУ и изабрала најповољнију, поднету од стране ЈАВОРНИК ДОО СУБОТИЦА, чија понуда износи 32.122.543,76 динара без ПДВ-а. Ускоро ће бити потписан и уговор.

 

Реализација инвестиције трајаће од 1. новембра 2020. до 30. априла 2022. године, а извођач је дужан да радове заврши до априла 2022. године. Укупна вредност пројекта приближно износи 566.000,00 евра, од тога допринос ЕУ износи 387.775,69 евра.

 

О програму Интеррег-ИПА ЦБЦ Мађарска-Србија:  

Интеррег-ИПА програм прекограничне сарадње Мађарска-Србија имплементира се у оквиру финансијског периода 2014-2020 Европске уније, путем Инструмента за предприступну помоћ (ИПА). По принципу „заједничког система управљања“ земаља учесница – Мађарске и Србије, програм финансира и подржава пројекте сарадње организација из Програмске области – округа Чонград (Csongrád) и Бач-Кишкун (Bács-Kiskun) у Мађарској и округа Западна Бачка, Северна Бачка, Јужна Бачка, Северни Банат, Средњи Банат, Јужни Банат и Срем у Србији. Програм помаже развој и стабилност пограничног региона, унапређује општи квалитет живота у њему, омогућава економску сарадњу организација из ове две земље, негује заједнички идентитет, културно и историјско наслеђе пограничног региона и доприноси његовој еколошкој одрживости и сигурности.

За више информација, молимо посетите веб-сајт програма: www.interreg-ipa-husrb.com.

 

 

Суботица, 20. октобра 2021.                           Мр Акош Ујхељи (Újhelyi Ákos)

                                                                                                     Менаџер пројекта

 

НАПОМЕНА

Овај документ је одштампан уз финансијску подршку Европске уније кроз Интеррег-ИПА програм прекограничне сарадње Мађарска-Србија. За садржај овог документа је одговоран искључиво Град Суботица и садржај документа не одражава званично мишљење Европске уније и/или Управљачког тела Програма.

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података