Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5

„Opti-Bike“ - kérdőív a kerkékpárról

Az Opti-Bike határon átnyúló együttműködési projekt keretében, amelyet Szabadka város, valamint a partnervárosok, a magyarországi Ásotthalom és Tompa valósít meg, az önkormányzat kérdőívet állított össze a polgárok kerékpár-használatról.

Az online kérdőív kitölthető ITT

A véleménykutatás névtelen, a városi kerékpáros közlekedés fejlesztését szolgálja. Kérjük a szabadkaiakat, hogy töltsék ki a kérdőívet 2019. május 17-ig.

Köszönjük az együttműködést!

Az Opti-Bike projektről:

A térségünk kerékpárosait szolgáló korszerű fejlesztési projekt az OPTI-BIKE, amely az Interreg-IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program (HUSRB/1602) keretében valósul meg. A projekt fő célja a határszakasz forgalmának optimalizálása, kerékpárutak tervezésével és kiépítésével. Fontos, hogy ez a közlekedési forma ne csak közkedvelt, hanem biztonságos közlekedési alternatívát is jelentsen a közlekedésben mindenki számára. Ez a beruházás hozzájárul a közlekedési balesetek megelőzéséhez, ezzel együtt a közlekedésbiztonság fokozásához, a kerékpárral közlekedő turisták számának növeléséhez, valamint az egészséges életmód és a környezettudatosság népszerűsítéséhez.

Szabadka Város az OPTI-BIKE projekt vezető kedvezményezettje, míg Ásotthalom Község és Tompa Város Önkormányzata, partnerek a beruházás megvalósításában. Szabadkán a meglevő 37,4 km kerékpárút mellett a projekt befejezéséig két ütemben további 7,9 km kerékpárút épül meg. Az első ütemben 3 km kerékpárút épül a kelebiai határátkelőig, és össze lesz kötve az Edvard Kardelj út mellett haladó, meglevő kerékpárúttal.

A második ütemben 4,9 km hosszú kerékpárút épül, amely lehetővé teszi a kerékpáros közlekedést Királyhalom és Ásotthalom települések között. A projekt befejezéséig Tompán 3,2 km hosszú , Ásotthalmon pedig 6,9 km kerékpárút épül. Fontos megjegyezni, hogy a projekt keretében kidolgozásra kerül a tervdokumentáció a szabadkai kerékpárutak hálózatára 22 km hosszan, Tompán pedig 4,9 km kerékpárút építésére.

A beruházás 2017. október 1-je és 2019. szeptember 30-a között valósul meg.

A projekt teljes költségvetése 2.566.612,65 euró, ebből az Európai Unió hozzájárulása 2.181.620,74 euró.

MEGJEGYZÉS
Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával készült. A dokumentum tartalmáért kizárólag Szabadka Város felel, és nem tükrözi az Európai Unió és/vagy az Irányító Hatóság hivatalos álláspontját.

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop