Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Subotica od A do Ž

Z

Zoološki vrt Palić nalazi se u centru Palića, 6 km od Subotice i 5 km od auto-ceste E75 koji spaja Budimpeštu i Beograd. Osnovan je 1949. godine i danas se prostire na 10 ha. U park vrta skladno su uklopljene životinjske volijere i prostori za odmor i razonodu. U parku raste preko 270 vrsta drveća i žbunja od kojih su mnoge rijetke i egzotične vrste, poput libanskog cedra i džinovske sekvoje ili ariša. Od domaćih vrsta izdvajaju se stoljetni hrastovi. Na sjevernoj strani vrta rastu crnogorice a na južnoj listopadno drveće. Ostavljeno je i nekoliko manjih šumskih formacija. Prostor obogaćuje i oživljava mnogobrojno cvijeće u žardinijerama, jezerca, vodoskoci i fontane. Posjetitelji mogu vidjeti preko 50 vrsta životinja: brojne ptice, nekoliko vrsta majmuna, krupne sisavce, ali i egzotične životinje poput zmija i tarantula. Tijekom godine, Zoo vrt posjeti oko 160.000 ljudi.

Zelena fontana: gradeći i štiteći stari centar grada, suvremeni arhitekti komponiraju modernu arhitekturu s tradicijom. Jedan od takvih objekata je zelena fontana na glavnom trgu, izgrađena 1985. godine od keramike iz čuvene mađarske tvrtke „Zsolnay“, po projektu beogradskog arhitekta Svetislava Ličine.

Zelena vijećnica Gradske kuće također je raskošno ukrašena detaljima u stilu secesije. Danas je to svečani salon Gradonačelnika, gdje prima službena izaslanstva.

European City of Sport

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>