Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Szabadka A-tól Zs-ig

N

Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál – a Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivált Szabadkán első ízben 1994-ben szervezték meg, a Szabadkai Gyermekszínház fennállásának 60. évfordulója alkalmából, az intézmény akkori igazgatója, Slobodan Marković ötlete alapján.
A fesztivált minden év májusában tartják meg, amikor az egész város egyetlen hatalmas színpaddá változik. Alapítása óta e fesztiválon több mint 400 színházi produkciót mutattak be a világ minden tájáról, Európából és Szerbiából érkező művészek, s ebből körülbelül 250 előadás vett részt a versenyprogramban.

Népkör – a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ egyike a legrégebbi, folyamatosan működő művelődési intézményeknek Vajdaságban. Az 1872-ben alapított Népkör keretében működik irodalmi, színjátszó, zenei és néptánc szakkör is.

Népszínház – 1853-ban épült fel klasszicista stílusban, hat korinthoszi oszloppal, Scultety János, az első tanult szabadkai építész tervei alapján. Az első színházi előadást Szabadkán 1747-ben tartották a ferencesek kolostori iskolájában. Az újonnan emelt épületben az állandó társulat 1854-ben kezdte meg működését.
A színház épülete jelenleg felújítás alatt áll.

Nitrogénművek – NPK és NP komplex műtrágyát gyártó üzem. Termelési kapacitása évi 500 ezer tonna műtrágya. Az üzem kiépítésére és a beruházási programra vonatkozó döntés 1977-ben született meg, s a gyárat 1986-ban illetve 1987-ben helyezték próbaüzembe.

Női strand – fából épült nyári fürdőház a Palicsi tavon. 1912-ben épült a szecesszió stílusában. Ma is aktívan működő strand és szórakozóhely, a palicsi tópart dísze.

Nyári színpad – Palicson, a fenyvesben egy modern nyári színpadot emeltek terméskőből 1950-ben, ahol azóta számos művész vendégszerepelt. Napjainkban ezen a gyönyörű szabadtéri színpadon rendezik meg a Palicsi Nemzetközi Filmfesztivált, de számos más rendezvényt is tartanak.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

Ноћ Музеја