Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Szabadka A-tól Zs-ig

M

A Magyar Köztársaság Főkonzulátusa: Szabadka, Đuro Đaković utca 3.,
Tel:24/554-811,Fax:24/552-427; http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/Szabadka/sr/en_Konzuliinfo/

Majális

Mama tanyája – hagyományos vajdasági étterem Palicson. A Virágos tanya közvetlen közelében található, egy 20 hektáros birtokon. Ez a csodálatos létesítmény a világban egyre népszerűbb öko-turizmus azon törekvéseivel összhangban jött létre, hogy a modern vendéget természetes környezetben fogadja, és megismertesse vele az adott táj eredeti, hagyományos konyháját, kultúráját és szokásait.

Maria Theresiopolis egyike annak a 200 településnévnek, melyeket Szabadka történelme során viselt. A Maria Theresiopolis nevet akkor kapta, amikor 1779-ben Mária Terézia szabad királyi várossá nyilvánította.

Mária Terézia

Mérgesi pálinka: Mérges település Bácska északi részén fekszik, 10 kilométerre Szabadkától délnyugatra, a szabadkai homokvidék és a bácskai löszfennsík határán, így változatos mezőgazdaság jellemzi. Lakói többnyire zöldség-, gyümölcs- és növénytermesztéssel foglalkoznak. Mérges a róla elnevezett pálinkáról és a házi borokról ismert.

Mlaka – városrész Szabadka déli részén, a Május 1-je utca mentén. Alacsony, vizes terület, valamikor lápos legelő, mocsár lehetett, később kertekké alakították. Rajta keresztül folyt egykor a Fok-patak, amely a Kelebiai-tó fölös vizeit a Nagyréten és a Jaszibarán keresztül a Kispalicsba vezette. A Mlaka a 18. század második felében települt be, amikor a szabadkaiak a kertek magasabban fekvő részein házakat emeltek.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

Ноћ Музеја