Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Szabadka A-tól Zs-ig

L

Lajkó Félix korabeli zenész és zeneszerző. 1974. december 17-én született Topolyán, de élete egy részét Szabadkán töltötte. Hegedűn, citerán és egyéb, a Pannóniában jelen levő hagyományos húros hangszereken játszik.

Leovits-palota - a legrégebbi szecessziós stílusban épült lakóépület nem csak Szabadkán, de egész Vajdaságban is. Lechner Ödön és Partos Gyula tervei alapján 1893-ban épült.

Ličina, Svetislav – 1931-ben született, a zöld szökőkút tervezője. A Belgrádi Építészeti Karon diplomázott, számos településrendezési és építési terv (a Belgrádi Bölcsészettudományi Kar, a Jugoszláviai Népek Forradalmának Múzeuma Újbelgrádban, Belgrád védőinek tere) és emlékmű szerzője. A Belgrádi Építészeti Kar tanára. Több díjat és elismerést kapott.

Lifka Sándor (1880-1952.) 1900-ban megalapította a monarchia első utazó mozgókép-színházát. Európai utazásai során 1910-ben eljutott Szabadkára, ahol megnősült, letelepedett és Lifka néven megnyitotta Szabadka első állandó moziját. Riportokat és rövidfilmeket is forgatott.
Tiszteletére alapították a Lifka Sándor-díjat, melyet az európai filmművészet fejlődéséhez való hozzájárulásért adományoznak. A díjat minden év júliusában osztják ki, a Palicsi Nemzetközi Filmfesztivál keretében.

Literat, Fábián - Jovan Nenad cár zászlósa, újlaki származású ferences rendi szerzetes volt, szobra a város központjában található.

Ludasi-tó – Szabadkától keletre terül el az egykori Ludas puszta magját képező ősrégi tó. Vízgyűjtő területe viszonylag kicsi, a Körös és a Palicsi-tó táplálják. A Ludasi-tó vize a Palicsi-tó vizétől eltérően soha sem volt sós, így mindig gazdag volt halban. Valószínűleg ez az oka annak, hogy partjai már az ősidőkben is lakottak voltak, amit a 7.000 éves régészeti leletek is igazolnak. A gazdag madárvilágáról híres Ludasi-tó természeti védettség alatt áll, partjai pedig ma is értékes régészeti lelőhelyet képeznek.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

Ноћ Музеја