Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Суботица од А до Ш

Л

Лифка Александар (1880-1952.) је 1900. године основао први путујући биоскоп у тадашњој Аустро-Угарској. Путујући по европи 1910. је стигао у Суботицу, где се оженио и остао до краја живота и отворио свој стални Лифка биоскоп. Александар Лифка бавио се и снимањем репортажа и кратких филмова.
Њему у част установљена је Награда „Александар Лифка“ за допринос европској кинематографији. Награда се додељује на филмском фестивалу „Палић“ у Суботици, сваке године у јулу месецу.

Лудошко језеро лежи источно од Палића и језгро је старе Лудошке пустаре. Базен језера је релативно мали, а напајају га речица Киреш и канал из Палићког језера. Вода у Лудошу никада није била слана као у Палићу, тако да је увек било много рибе.Вероватно је због тога обала језера била увек насељена, што потврђују археолошки налази стари и по 7.000 година. Лудошко језеро је заштићени природни резерват богат птичијим светом, а његова обала и данас драгоцено археолошко налазиште.

Летња позорница: у боровој шуми на Палићу 1950. године изграђена је модерна Летња позорница од нетесаног камена, на којој су гостовали многи уметници. Данас је то прелепо место под ведрим небом место одржавања Палићког филмског фестивала и других културних манифестација.

Литерат Фабијан, био је дворанин цара Јована Ненада, фрањевачки свештеник, пореклом из Илока, чија се скулптура налази у центру града.

Личина Светислав, рођен 1931. године, пројектант Зелене фонтане. Дипломирао је на Архитектонском факултету у Београду. Аутор је великог броја урбанистичких и архитектонских пројеката (Филозофски факултет у Београду, Музеј револуције народа Југославије у Новом Београду, Трг бранилаца Београда), јавних споменика и посебних целина. Професор је Архитектонског факултета у Београду. Добитник је више награда и признања.

Избори 2020
Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Е-мејл за пријем електронских фактура
ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА
Плаћање картицама
Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
Градско правобранилаштво
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја