Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Суботица од А до Ш

Г

Градска кућа је највећа и вероватно најлепша грађевина Суботице, изграђена у стилу мађарске сецесије 1910. године, по пројекту будимпештанских архитеката Дежеа Јакаба и Марцела Комора. Висока је 76m, а простире се на 5.838m².
Данас су у њој градска управа, музеј, историјски архив, бутици и банке.

Градска библиотека у центру града, са два Атланта у прочељу фасаде која носе барокни балкон, изграђена по пројекту Ференца Рајхла у необарокном стилу 1897. године, некада је била Градска касина. Данас је богата библиоткеа са фондом од преко 280.000 књига.

Гомборски сокак, живописна улица поплочана старом калдрмом, која данас носи назив Драпшинова а назив је добила по занатлијама „гомбарима“ (врпчарима). Данас је Гомборски сокак улица бутика, кафеа и ретких заната.

„Геронтолошки центар“ Суботица је социјално-здравствена установа за збрињавање одраслих и старих лица у Суботици. Основан је 1977. године интегрисањем радне организације Центра за кућну негу и помоћ старим и изнемоглим лицима и Дома за старе и пензионере. Ова јединствена установа кроз различите видове услуга обезбеђује помоћ у четири објекта геронтолошких клубова, где око 2.600 пензионера и других старих лица задовољава различите потребе; путем службе Кућне неге и помоћи, која је организована за 395 корисника у домском смештају (у три објекта категорисаних домова), капацитета за 519 корисника; у заштићеном (наменском) становању пензионера, где око 150 пензионера живи у једнособним конфорним становима; и кроз друге облике рада (исхрана, прање, пеглање веша, изнајмљивање слободних просторија и капацитета - соба за трећа лица итд.).
Геронтолошки центар, након 28 година постојања, и даље свакодневно успешно испуњава своју социјалну и заштитну функцију и излази у сусрет појединцу и породици.

Генерални конзулат Републике Хрватске: Суботица, Максима Горког 6,
Тел: 381 24 557 793
Факс: 381 24 556 158
Мејл: gkhr.subotica@mvp.hr
Интернет страница: http://rs.mvp.hr/?mh=336&mv=2041

Генерални конзулат Републике Мађарске: Суботица, Ђуре Ђаковића 3,
Тел: 024/554-811
Факс: 024/552-427
Интернет страница: http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/Szabadka/sr/en_Konzuliinfo

„Galleria“ је интернационални хотелско–конгресни и пословни центар. Налази се у самом центру Суботице и представља једну од најлепших и најмодернијих зграда у Србији. Овај објекат површине 29.000m² чине три јединице: Хотел Galleria, Пословни центар Galleria и Тржни центар Galleria које повезује наткривени атријум.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података