Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Суботица од А до Ш

Б

Богдан, Звонко (рођен 5. јануара 1942. у Сомбору) је певач традиоционалне војвођанске музике. Живи и ствара у Суботици. Поред тога што је познат као певач, он је такође и композитор, сликар, песник и џокеј. Препознатљив је и по својим учтивим и џентлменским манирима. Његове песме носе мирисе равнице, прошлих дана, боемског живота, Дунава... Оне певају о љубави, коњима који слободно јуре, женама...
Звонко Богдан пева оригиналне и традиционалне песме (нарочито оне везане за Буњевце) уз пратњу тамбурашког оркестра. Једна од песама по којој је познат, а коју је сам компоновао је "Еј, салаши на северу Бачке".
Неке од његових најпознатијих ауторских песама су: Еј, салаши на северу Бачке, Већ одавно спремам свог мркова, Прошле су многе љубави, Говори се да ме вараш, Крај језера једна кућа мала, Неко сасвим трећи, О теби певам најдражи граде, Један стари контрабас, Ко те има тај те нема, Не могу се сетит' лета, Буњевачко прело, Доћи ћу ти ко у старој писми...

Бања Палић: као Бања Палић је познатa од 1782. године када је главни лекар Бачке жупаније др Либертраут указао на висок садржај соли у језерској води, отворивши фабрику соли на источној обали. Прва хемијска анализа воде извршена је 1856.године. Вода Палићког језера је сумпоровита, алкална и муријатична, са температуром око 25°Ц. Минерална вода садржи литијум и рубидијум који су корисни у лечењу реуматичних и нервних обољења. Стронцијум као састојак минералног муља помаже код срастања костију. Због тога приликом исушења језера ради чишћења 1972. године није извађен сав муљ, јер су у њему концентрисане вредне минералне супстанце.
Вода и муљ лече реуматизам, ишијас, скрофуозу, кожна и гинеколошка обољења, нервна обољења. 
Лечење у Палићкој Бањи обавља се купањем у загрејаној води топлог купатила и блатним облогама у блатном купатилу. Блато се вади са језерског дна и загрева. У лечењу се користе још и масажа и електротерапија.

Бајнат је узвишење између Сенћанског пута, Малог Палића и Млаке. Првобитан назив је био Бајини хатови. Бајнат је био настањен од давнина. Ту је откривено бронзано налазиште из халштатског доба – 9. век п.н.е, затим сарматске посуде из 4. века, германски и аварски гробови из времена доласка Мађара у ове крајеве.

Бербански дани на Палићу су атрактивна привредно-туристичка манифестација, која се сваког септембра одржава на обали Палића. Ова манифестација, која се одржава у организацији Јавног предузећа «Палић-Лудаш», афирмише воћарске производе и њихову разноврсну успешну валоризацију. У оквиру Бербанских дана припрема се и бербанска парада, изложба воћа и поврћа, винска фешта, изложба, оцењивање и дегустација воћних ракија, бербански бал , богат културно-забавни програм и разноврсна угоститељска понуда.

Бандаш и бандашица: појмови се везују за Дужијанцу. Током жетве, пошто су њиве биле велике, долазило је до удруживања „банди”. Предводник је био бандаш који би и уговаро посао, а његова руковеташица - бандашица. То је био највреднији и најбољи пар. И данас се, у време обележавања Дужијанце, сваке године симболично бирају бандаш и бандашица.

Бувљак - Већ најмање две деценије Суботица се на географској карти Војводине, Србије, Југославије односно Централне и Источне Европе, поред низа специфичности, издваја и по овој пијаци. Они који је посећују зову је једноставно - "Бувљак". Поред домаћих, крајем осамдесетих и почетком деведесетих, постала је мека за купце и продавце из Русије, Украјине, Пољске, Словачке, Мађарске, Румуније...
Данас је ова пијаца прерасла у тржни центар са око 1.600 регистрованих радњи на тезгама и преко 200 локала. Уз Суботичане и житеље готово свих крајева Србије и даље јој у походе редовно долазе и купци и продавци из Босне и Херцеговине, односно Републике Српске, Хрватске и Македоније.
За хиљаде суботичких домаћинстава "Бувљак" је већ десетак година био и остао основни извор егзисенције, за Суботицу заштитини знак слободне трговине, а за домаће путнике ка Европи - обавезно стајалиште.

BOSS - Кафе пицерија Boss, једно од култних места за изласке у Суботици, постала је временом и једна од тачака препознавања нашег града. Boss је настао још далеке 1986. године. Развио је традицију добре услуге и широке понуде атрактивног менија и постао омиљено састајалиште гостију свих узраста. Пријатан амбијент, башта са погледом на галерију „Ликовни сусрет“ и богатство зеленила чине Boss посебно интересантним и пријатним у летњим данима.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја