Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Szabadka A-tól Zs-ig

A

Arena Zabatkiensis (Szabadkai homok) az első borlovagrend hazánkban, 2001. február 14-én, Szent Bálint napján alapították. E lovagrend tagjai a szabadkai-horgosi homokvidék szőlészei és borászai, borszakértők, bortörténészek, kiváló vendéglátók, idegenforgalmi szakértők, közéleti személyiségek és újságírók. A borrend célja a homoki borok bemutatása és népszerűsítése. A borral, borászattal kapcsolatos rendezvényeken és más ünnepélyeken a borvitézek jellegzetes, díszes öltözékben, a rend jelvényeit viselve jelennek meg, népszerűsítve a borfogyasztás kultúráját.

Avilai Szent Teréz székesegyház – A barokk stílusú templom alapkövét 1773. októberében helyezték el, de építését anyagiak hiányában csak 1798-ban fejezték be. A munkálatok Kaufmann Ferenc pesti építész tervei nyomán kezdődtek, a befejezésre azonban már Heiszler Ádám elképzelései szerint került sor. A népnyelvben Nagytemplomként ismert templomot Avilai Szent Teréz (1515-1582.) spanyolországi karmelita nővér, író, szerzetesrendjének nagy reformátora, és Szabadka védőszentje tiszteletére szentelték fel. Az ő alakja látható annak az oklevélnek a pecsétjén, mellyel a várost 1743-ban szabad kamarai várossá emelték, továbbá a szabad királyi város címerén is. A főoltár 1804-ben készült el, a toronyórát pedig 1840-ben szerelték fel.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

Ноћ Музеја