Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5

Üdvözöljük honlapunkon

Градоначелник Богдан Лабан данас је, испред Градског штаба за ванредне ситуације којим командује, известио Суботичане о тренутном стању на нивоу Града.

13335_1.jpg

– Као што знате, затворене су пијаце, кретање у парковима, тржни центри, кафићи, ресторани, теретане, обустављен је јавни превоз. Функционише само достава хране. Помaжемо све старије суграђане који спадају у ризичну категорију, али и социјално угрожене породице. Радимо све што можемо, пратимо ситуацију на дневном нивоу – истакао је, у данашњој изјави за медије, градоначелник Суботице Богдан Лабан.

Уведене мере, додао је, морале су да се уведу јер савест грађана није била иста код свих, и још једном апеловао и замолио грађане да се придржавају мера јер ће, у супротном, за добробит свих нас, оне бити још рестриктивније.

– Останите у својим кућама, да бисмо сачували живот. Што будемо дисциплинованији, брже ћемо изаћи из ове ситуације – нагласио је Лабан.

О актуелној епидемиолошкој ситуацији на нашој територији сви заинтересовани могу да се информишу преко сајтова Министарства здравља, Института за јавно здравље Батут и Института за јавно здравље Војводине, истакао је Лабан.

– Желим да истакнем још нешто. Као што сте имали прилику да се уверите у обраћању председника и здравствених експерата јавности, оно што можемо да очекујемо сви јесте пораст броја грађана који се тестирају и који су у изолацији. Апелујем, зато, на солидарност свих нас и молим суграђане да не шире непроверене информације и садржаје путем друштвених мрежа и на тај начин шире панику – навео је Лабан, и додао да надлежне здравствене инсистуције и полиција максимално професионално раде свој посао и да никоме добро не доноси ширење дезинформација.

ЈКП организују свој рад према упутству оснивача и наредбе Градског штаба за ванредне ситуације. У договору са Предшколском установом „Наша радост“ за време трајања ванредног стања неће се обрачунавати ни наплаћивати услуге програма васпитања и образовања. Управници зграда организују дезинфекцију заједничког простора у самим зградама заједно са станарима. Градски превоз ће бити омогућен као превоз радницима (од 5 до 7 и од 14 до 16 часова).

Подсетићу, додао је градоначелник, да рад формираног контакт центра за помоћ најстаријим суграђанима добро функционише, и да је укупан број позива од тренутка формирања Контакт центра око 1100.

– Број захтева за помоћ упућен ка волонтерима са јучерашњим даном је 355, раде две смене оператера а најчешћи, готово једини, захтеви су за доставом основних намирница, лекова и кућне хемије. Око 60 процената позива су информативног карактера, односно без потребе ангажовања волонтера. Број захтева је за викенд био у паду, што очигледно значи да се контакт центру обраћају најугроженији, односно лица која немају никога ко би им помогао – рекао је градоначелник.

Не смемо да дозволимо, подвукао је, да се у нашим градовима дешава оно што се догодило у Италији и Шпанији.

–Не желимо такав сценарио у Србији и зато молим све своје суграђане да и даље, као што то највећа већина и чини - поштују одлуке о забрани кретања. Било је пар неодговорних појединаца, али полиција је правовремено реаговала и они су, сходно одлукама Владе, процесуирани. Позивам све грађане да поштују препоруку лекара и да чувају своје здравље. У случају кршења мера Владе држава ће реаговати и примењивати све мере и одлуке које је донела јер оне нису усмерене на демонстрацију силе него да бисмо сачували животе и здравље свих нас – закључио је командант штаба за ванредне ситуације, градоначелник Богдан Лабан.

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>