Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5

Лабан: Само дисциплином брже ћемо савладати ситуацију

Градоначелник Богдан Лабан данас је, испред Градског штаба за ванредне ситуације којим командује, известио Суботичане о тренутном стању на нивоу Града.

13335_1.jpg

– Као што знате, затворене су пијаце, кретање у парковима, тржни центри, кафићи, ресторани, теретане, обустављен је јавни превоз. Функционише само достава хране. Помaжемо све старије суграђане који спадају у ризичну категорију, али и социјално угрожене породице. Радимо све што можемо, пратимо ситуацију на дневном нивоу – истакао је, у данашњој изјави за медије, градоначелник Суботице Богдан Лабан.

Уведене мере, додао је, морале су да се уведу јер савест грађана није била иста код свих, и још једном апеловао и замолио грађане да се придржавају мера јер ће, у супротном, за добробит свих нас, оне бити још рестриктивније.

– Останите у својим кућама, да бисмо сачували живот. Што будемо дисциплинованији, брже ћемо изаћи из ове ситуације – нагласио је Лабан.

О актуелној епидемиолошкој ситуацији на нашој територији сви заинтересовани могу да се информишу преко сајтова Министарства здравља, Института за јавно здравље Батут и Института за јавно здравље Војводине, истакао је Лабан.

– Желим да истакнем још нешто. Као што сте имали прилику да се уверите у обраћању председника и здравствених експерата јавности, оно што можемо да очекујемо сви јесте пораст броја грађана који се тестирају и који су у изолацији. Апелујем, зато, на солидарност свих нас и молим суграђане да не шире непроверене информације и садржаје путем друштвених мрежа и на тај начин шире панику – навео је Лабан, и додао да надлежне здравствене инсистуције и полиција максимално професионално раде свој посао и да никоме добро не доноси ширење дезинформација.

ЈКП организују свој рад према упутству оснивача и наредбе Градског штаба за ванредне ситуације. У договору са Предшколском установом „Наша радост“ за време трајања ванредног стања неће се обрачунавати ни наплаћивати услуге програма васпитања и образовања. Управници зграда организују дезинфекцију заједничког простора у самим зградама заједно са станарима. Градски превоз ће бити омогућен као превоз радницима (од 5 до 7 и од 14 до 16 часова).

Подсетићу, додао је градоначелник, да рад формираног контакт центра за помоћ најстаријим суграђанима добро функционише, и да је укупан број позива од тренутка формирања Контакт центра око 1100.

– Број захтева за помоћ упућен ка волонтерима са јучерашњим даном је 355, раде две смене оператера а најчешћи, готово једини, захтеви су за доставом основних намирница, лекова и кућне хемије. Око 60 процената позива су информативног карактера, односно без потребе ангажовања волонтера. Број захтева је за викенд био у паду, што очигледно значи да се контакт центру обраћају најугроженији, односно лица која немају никога ко би им помогао – рекао је градоначелник.

Не смемо да дозволимо, подвукао је, да се у нашим градовима дешава оно што се догодило у Италији и Шпанији.

–Не желимо такав сценарио у Србији и зато молим све своје суграђане да и даље, као што то највећа већина и чини - поштују одлуке о забрани кретања. Било је пар неодговорних појединаца, али полиција је правовремено реаговала и они су, сходно одлукама Владе, процесуирани. Позивам све грађане да поштују препоруку лекара и да чувају своје здравље. У случају кршења мера Владе држава ће реаговати и примењивати све мере и одлуке које је донела јер оне нису усмерене на демонстрацију силе него да бисмо сачували животе и здравље свих нас – закључио је командант штаба за ванредне ситуације, градоначелник Богдан Лабан.

Избори 2020

ЕДУКАЦИЈА НА ТЕМУ УНАПРЕЂИВАЊА РОДИТЕЉСКИХ КОМПЕТЕНЦИЈА

Локални тим за борбу против трговине људима
Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Е-мејл за пријем електронских фактура
ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА
Плаћање картицама
Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
Градско правобранилаштво
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ

Укидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја